Перейти до основного вмісту

Geraldine – "Колесо випробувань" (фото)


Агент команди Civis Teutonus Sum Geraldine:


Розмови про політику та державне управління не перестають бути актуальними, тож наступна тема про Тевтонію теж стосується цього. Мешканці Тевтонії не знали іще про детектор і подібні перевірки чиновників та банківських працівників, але винайшли досить екстремальний спосіб – «Колесо випробувань», яке в народі називали «Колесо правди».

Керувати колесом правди допускали найбільш чесних і сильних людей громади. Вони перевіряли колесо, чи справне воно, і тільки тоді запрошували чиновників зайняти місце. За дійством спостерігали всі охочі, а писар занотовував запитання та відповіді.

Як працював механізм колеса – достеменно не відомо, але припускаємо, що його запускали на різних швидкостях, кабінки теж могли рухатися незалежно від руху самого колеса.

Для такого іспиту правди визначали час: 30 хвилин, і не менше, та можна було більше для особливо міцних горішків. Наскільки дієвим був такий спосіб – хто зна. Але частенько після поїздки на «Колесі випробувань» відбувалися привселюдні судилища і страти найбільш жадібних чиновників.

У наш час – колесо є елементом розваг у парку. Це чудова можливість подивитися з висоти пташиного польоту на рідне місто))

Нараховано балів: 30 балів.
[10|10 – якість світлини]
[10|10 – тлумачення світлини]
[10|10 – розширення знань про світ Тевтонії]

В нашій реальності об'єкт знаходиться в місті Херсон, на вулиці Перекопській.

Популярні дописи з цього блогу

Срібний Лицар – "Невідомий тунель" (фото)