Перейти до основного вмісту

Geraldine – "Сила мистецтва" (фото)


Агент команди Civis Teutonus Sum Geraldine:


Тепер це скульптура жаби, а за давніх часів на цьому постаменті сидів пузатий зажерливий... король! І віршик про нього склали люди, використовуючи не самі пристойні слова.

Був такий в історії Тевтонії, хоча й правив не довго, але запам’ятався своєю жадібністю. Та ще й вояка з нього був нікудишній! Звали короля Помпеліус. Він любив смачно поїсти, влаштовував грандіозні бали, вишукані прийоми. Дуже вже Помпеліус любив пишноти (помпезності – від його імені й утворилося це слово).

Із державної казни він украв багато грошей і коли людям урвався терпець – вони щедро заплатили місцевому скульптору, щоб той зобразив пузатого короля. Копії таких статуй повезли у всі міста і містечка країни. Через деякий час почалася війна, тож невдаха-король і пуста казна привели до того, що владу в країні захопили лицарі під егідою вправного воєначальника Вольфа.

Він зміг об’єднати зусилля всіх тевтонців і виграти війну, та ще й примножив багатства Тевтонії. А пам’ятник Помпеліусу стояв довго, як нагадування і попередження всім правителям.

Нараховано балів: 30 балів.
[10|10 – якість світлини]
[10|10 – тлумачення світлини]
[10|10 – розширення знань про світ Тевтонії]

В нашій реальності об'єкт знаходиться в межах Херсонської області, у місті Гола Пристань.

Популярні дописи з цього блогу

тевтонія: все про новий світ

Срібний Лицар – "Невідомий тунель" (фото)