Перейти до основного вмісту

Geraldine – "Лицарський хрест" (фото)


Агент команди Civis Teutonus Sum Geraldine:


Ну куди ж Тевтонії без лицарських орденів?! Ми вам трохи розкажемо те, що вдалося дізнатися про некрополі тевтонських лицарів.

Для всіх загиблих у бою сміливців – ставили кам’яний хрест, на ньому писали лише ім’я того, хто тут спочив. Але часто лицарі використовували зашифровані імена (ми б зараз сказали - псевдо). Чому так робили? Тепер вже ніхто не відповість.

Якщо ж лицар дожив до глибокої старості і помер від хвороб, чи в наслідок нещасного випадку – його хоронили у фамільному склепі, чи на території монастиря.

Звичайно ж, захоронення полеглих у бою лицарів знаходилися  окремо від решти простого люду – на військових цвинтарях. Могили були дуже простими, їх впорядкуванням займалися виключно члени ордену.

Під час важливих дат, наприклад, в річниці перемоги в битвах на території некрополю влаштовували пам’ятні дні. Тут змагалися в двобої, скакали на конях, аби полеглі брати чули тупіт кінських копит, сурмили в сурми, молилися, і звичайно ж, співали військових похідних пісень. До хрестів клали дві жовті троянди на знак пам’яті і поваги.

Нараховано балів: 30 балів.
[10|10 – якість світлини]
[10|10 – тлумачення світлини]
[10|10 – розширення знань про світ Тевтонії]

В нашій реальності об'єкт знаходиться на старому цвинтарі в селі Гавриліка Нововоронцовського району Херсонської області.

Популярні дописи з цього блогу

Леді Дарк – "Янгол-охоронець" (фото)